dilluns, 2 de maig del 2011

LA PRIMERA ENTREVISTA ELECTORAL

Dijous 28 vaig anar a Esplugues TV (ETV) per gravar el programa “Líders”, que s’emetrà durant la campanya electoral. Concretament, dimecres 11 de maig a les 23h i dijous 12 a les 15.30h

Només en faré 5 cèntims perquè, primer, fins que no s’iniciï la campanya electoral no podem fer públic l’eslogan de la nostra coalició i, segon, l’interessant de veritat és veure l’entrevista els dies 11 o 12.

Allà em sentireu parlar, com deia abans, de l’eslogan i del seu significat. Una pista: té a veure d’on venim i cap on volem anar.

Després vam parlar dels eixos bàsics que ens han servit per elaborar les propostes del nostre programa:
1.      la unió de forces polítiques amb objectius comuns
2.      la voluntat de regeneració democràtica posant al capdavant de la nostra llista persones amb una experiència professional i personal al servei del poble
3.      l’augment de lideratge i servei de l'administració local basant-nos en 3 aspectes clau: eficiència, transparència i austeritat. Per principis i convenciment, no pas per necessitat conjuntural.
4.      el camí cap a la Independència. Aplicarem polítiques per protegir i difondre els nostres trets d’identitat com a país, com la llengua i la cultura.

Quan em va demanar que expliqués una proposta concreta del programa vaig optar per una que crec que ens fa tenir un tret diferencial. No crec que ningú més la porti al seu programa electoral. És una proposta innovadora per lluitar contra la desafecció, per aconseguir que els que fem política, a qualsevol nivell, sortim a la recerca de la gent i no esperem, de manera passiva, a que ens vinguin a buscar: el regidor de proximitat.

Tenim la certesa que és una proposta que pot donar molts bons rendiments al ciutadà. Es tractaria que els regidors del Govern, a més de treballar en la seva àrea temàtica concreta ho facin també per una àrea geogràfica del poble. És a dir, que tinguin un barri assignat. I hauran d’estar obligats a, com a mínim un cop al mes, despatxar, en aquell barri, amb les entitats o ciutadans que així desitgin fer-ho, per transmetre al seu regidor les seves opinions, inquietuds i suggeriments. I el regidor hauria de traslladar-ho al Ple de l’ajuntament.

Sergi Seguí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada