dilluns, 23 de maig del 2011

DIARI DE LES ELECCIONS. REFLEXIONS

La jornada electoral d'ahir no va resultar gaire bons pels nostres interessos, la veritat. A nivell nacional les forces independentistes hem fet figa. A la vista queda que això d'anar cadascú pel seu cantó no és productiu. I que cal estar atent a moviments importants com el de les CUP. El Congrés de la tardor d'ERC serà apassionant.

A nivell local, a Sant Just Desvern, hem perdut 1 dels 2 regidors que teníem a l'ajuntament. El nostre objectiu, garantir una sòlida presència nacional a l'ajuntament, s'ha vist truncat. Solidaritat Catalana, que es presentava pel seu compte (no va voler sumar-se al nostre projecte de Junts per Sant Just) ha obtingut 162 vots, un 2,41% que, sumat als nostres 471 vots i 7% hagués suposat el 2n regidor i, a més, ens haguéssim mantingut com a 4a força. Ara, el PP ens ha passat al davant. Ha obintugt 601 vots, 2 regidors, i ha passast la 4a força del poble.

Els resultats són:
  • PSC 2.080 (30,92%) 6 regidors
  • CiU 1.685 (25,04%) 5 regidors
  • ICV 783 (11,64%) 2 regidors
  • PP 601 (8,93%) 2 regidors
  • JxSJ 471 (7%) 1 regidor
  • Via 368 (5,47%) 1 regidor
  • SI 162 (2,41%) -
  • C's 124 (1,84%) -
  • Blancs 341 (5,07%)
  • Nuls 113 (1,68%)
Queda clar que separats, els independentistes, no anem enlloc. Més hagués valgut anar junts amb l'objectiu comú de millorar el poble des d'una vessant independentista.

Ara ja no hi podem fer res. Els números són els que són. La participació ha estat d'un 56%. I uns quants santjustencs han mostrat el seu rebuig amb el sistema quan es van reunir a la Plaça del rentapeus.

Ens cal obrir els cinc sentits a totes aquestes situacions i mirar endavant, treballar. No ens queda una altra opció.

2 comentaris:

  1. És molt fàcil buscar culpables fora i no assumir les responsabilitats pròpies.

    ResponElimina
  2. Nosaltres assumim responsabilitats. Primer de tot, ja hem dit que hem perdut. Quants han dit el mateix? És una evidència: tenim menys vots i menys regidors i no hem assolit els nostres objectius: unir forces i esforços i crear una presència sòlida independentista a l'Ajuntament.

    Les culpes? De tots plegats una mica. De portes endins ha hem fet balanç de la campanya i, evidentment, si ara tornéssim a començar faríem coses diferents i els plantejaments, en alguns punts, potser també serien diferents. Però l'experiència és un grau i no s'hi val a fer aquests balanços perquè no podem tornar enrere.

    Preferim mirar endavant i continuar treballant, sempre tenint en compte TOT el que passa a Sant Just (assemblea popular, Sant Just Decidieix, els resultats electorals, ...)

    ResponElimina