dilluns, 4 de juny del 2012

RESUM DEL PLE DEL MES DE MAIG

Al Ple del mes maig s'aprova, amb el vot favorable del Govern, CiU i PP i el vot en contra de Via Democràtica, el necessari augment del preu públic de l'Escola Bressol Marrecs. Per garantir el bon servei des de l'Ajuntament s'ha proposat un augment de l'IPC + 2% que ni de bon tros cobreix el que deixa d'aportar la Generalitat i el Departament d'Ensenyament. Aquests han reduït les aportacions per any i alumne de 1.800 a 1.600€ pel curs 2010-2011 i ara anuncia que per aquest curs que ja està acabant (2011-2012) l'aportació serà de 1.300€ alumne/curs. Pel 2012-2013 es preveu que l'aportació baixarà fins a 900 - 1.000€. L'Ajuntament continua cobrint gran part del dèficit.

Les mocions presentades al Ple Municipal del mes de maig van servir per evidenciar encara més les diferències ideològiques entre els partits d'esquerra i els de dreta.




La moció presentada per ICV per instar a la Generalitat a no privatitzar els serveis que ofereix Aigües Ter Llobregat només va rebre el nostre suport. CiU, PP i VD van votar-hi en contra i el PSC va abstenir-se. El nostre vot a favor és degut a que creiem i defensem una gestió de l'aigua pensant en aquesta com un bé de primera necessitat i no com un producte mercantil. La gestió privada té com a objectiu, per sobre de tot, el benefici econòmic. Amb aquesta premisa no podem deixar la gestió de l'aigua en mans privades ja que pot comportar un encariment de les quotes i una deixadesa de la infraestructura.

Des de l'equip de Govern presentem una moció de suport a la iniciativa popular que demana regular la dació en pagament. CiU i VD hi voten en contra però trobem el suport del PP. Cal recordar que Esquerra Republicana ja defensa aquesta opció des de l'any 2011 al Parlament de Catalunya.

La darrera moció també es presenta consensuada pels grups del Govern i insta al Govern de la Generalitat a garantir el manteniment de les llars d'infants municipals, demanant que es mantinguin les aportacions previstes de 1.800€ per alumne i curs i que s'aturin les rebaixes d'aquestes aportacions. El PP i VD s'abstenen i CiU hi vota en contra.

La documentació completa del Ple la trobareu aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada