dimarts, 31 de gener del 2012

RESUM DEL PLE DE GENER. ADHESIÓ A L'ASSOCIACIÓ DE MUNICIPIS PER LA INDEPENDÈNCIA

El Ple del mes de gener ha estat curt però intens. S'ha aprovat per unanimitat l'ordenança municipal que regula les terrasses i vetlladors, després d'haver acceptat la majoria d'al·legacions presentades per l'Associació de Veïns de Sant Just i del grup de CiU.

També, de manera unànime, s'ha aprovat una moció demanant a la Generalitat que inclogui al Pla Director d'Infraestructures el pas del Trambaix per la carretera N340 en el tram que va des de la Rambla de Sant Just fins al Pont d'Esplugues, una inversió molt més baixa que el projecte del metro i que ajudarà a reordenar la circulació i a impulsar la utilització del transport públic.

Per acabar, els joc dels despropòsits amb un tema molt seriós: la Independència del nostre país. CiU va presentar la moció demanant l'adhesió de l'Ajuntament a l'Associació de Municipis per la Independència. De fet, era una moció que ells mateixos, després d'haver parlat amb representants de Sant Just per la Independència, la secció local de l'Assemblea Nacional de Catalunya, van assegurar que retirarien. Amb quin objectiu? Doncs que fos aquesta entitat la que treballés i cerqués el consens de la resta de partits, el suport d'entitats i de signatures dels ciutadans i ciutadanes de Sant Just. Malauradament CiU no va complir la seva paraula i no la va retirar de l'ordre del dia. En conseqüència la moció no va prosperar, doncs només CiU i Junts per Sant Just vam votar-hi a favor. La resta de partits no van poder ni debatre amb les seves bases què calia fer. Estic segur que el PP i Via Democràtica no necessiten fer-ho perquè tenen molt clares les seves idees respecte d'aquest tema. Però crec sincerament que si ICV i PSC haguéssin pogut fer aquest exercici de reflexió el resultat haugés pogut ser un altre.

Des d'ERC lamentem, evidentment, que la moció no hagi prosperat i també l'actitud de CiU durant la tramitació de la mateixa, doncs s'havia compromès amb l'Assemblea Nacional de Catalunya i amb nosaltres mateixos que seria aquesta entitat qui presentaria la moció, per cercar el major consens social possible. D'aquesta manera l'acció ha quedat deslluïda i amb el suport, únicament, de 2 grups polítics, quan pensem i defensem que la Independència del nostre país no és patrimoni únic de cap partit ni entitat i que per assolir-la és necessari el consens d'un ampli espectre de la nostra societat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada